OLEJ Z DZIKIEJ RÓŻY BIO, BioOlja, 50ml

34,00 

Wybierz ilość:

Opis

Olej różany polecany jest szczególnie dla cery wrażliwej, dojrzałej, suchej, ze skłonnością do pękających naczynek, a także dla cery narażonej na intensywne działanie promieni słonecznych.

Składniki oleju:

Kwas linolowy – wraz z kwasami Omega-3, to potężny niezbędny kwas tłuszczowy Omega-6 (EFA) – często określany jako witamina F. Jako EFA kwas linolowy ma kluczowe znaczenie dla zdrowia człowieka, ale nie jest wytwarzany naturalnie w organizmie. Miejscowe stosowanie wzmacnia barierę skóry, pomagając w ten sposób chronić nas przed promieniowaniem UV i zanieczyszczeniem środowiska, które powodują szkodliwe działanie wolnych rodników. Tymczasem jego doskonałe właściwości przeciwzapalne pomagają zmniejszyć trądzik.

Alfa (α) kwas linolenowy (ALA) – Pomagając zmniejszyć stan zapalny i zminimalizować trądzik, ten niezbędny kwas tłuszczowy Omega-3 utrzymuje skórę miękką i elastyczną. ALA utrzymuje silną barierę ochronną skóry.

Gamma (γ) kwas linolenowy (GLA) – kolejny niezbędny kwas tłuszczowy Omega-6, GLA ma doskonałe właściwości zmiękczające i przeciwutleniające, pomagając skórze lepiej zatrzymywać wodę, jednocześnie zmniejszając oznaki starzenia. Jego przeciwzapalne, kojące właściwości sprawiają, że jest to skuteczne leczenie zarówno egzemy, jak i trądziku.

Olej z dzikiej róży zawiera również beta-karoten (prowitamina A). Sprawdzony środek przeciwstarzeniowy, który pomaga wyrównać koloryt skóry i blaknąć ciemne plamy, jednocześnie zmniejszając widoczność zmarszczek. Pomaga również wygładzić suchą, szorstką cerę.

W jaki sposób Twoja skóra skorzysta z olejku z dzikiej róży?

  • Pomaga zmniejszyć trądzik,
  • Promuje miękką, bardziej elastyczną skórę,
  • Pozwala uzyskać jaśniejszą, bardziej promienną cerę,
  • Pomaga zmniejszyć widoczność drobnych linii i zmarszczek,
  • Pomaga zmniejszyć blizny i rozstępy,
  • Wspomaga regenerację skóry zniszczoną nadmiernym wpływem czynników atmosferycznych.

Jak używać?

  • Olej z dzikiej róży można stosować samodzielnie, bezpośrednio na oczyszczoną skórę,
  • Świetnie sprawdzi się jako dodatek do balsamów, kremów i maseł do ciała by wzmocnić właściwości kosmetyków,
  • Ma działanie rozjaśniające, dlatego warto regularnie wklepywać go w miejsca z plamami pigmentacyjnymi lub przebarwieniami potrądzikowymi.

 

Informacje dodatkowe

Waga 01 kg