Laur Dobrego Smaku

Laur Dobrego Smaku

Na zdjęciu laureaci Konkursu oraz członkowie Jury. Fot. Świętokrzyska Izba Rolnicza

22 czerwca 2019 r. w Sandomierzu podczas Festiwalu „Chleb, wino i ser” odbył się konkurs Lokalnej Organizacji Turystycznej „Partnerstwo Ziemi Sandomierskiej” o „Laur dobrego smaku – Sandomierskie 2019”, w którym SZYDŁOWIANKA Śliwka w Czekoladzie otrzymała zaszczytne wyróżnienie.
Konkurs w sposób znaczący wpływa na poszerzenie i uatrakcyjnienie lokalnej oferty kulinarnej, a tym samym na wzbogacenie oferty turystycznej regionu sandomierskiego.
„Laur dobrego smaku” zachęca do spróbowania wyróżnionych produktów przez konsumentów oraz promuje lokalne płody rolne, w tym owoce i warzywa, z których słynie ziemia sandomierska.

 

 

 

 

 

 

 

 

laur-dobrego-smaku